zondag 30 oktober 2011

Breien voor koude winteravonden.

Ik zou gaan kijken voor wol voor een omslagdoek op Texel. Helaas kon ik niet slagen. Maar ik heb een patroon uit de kast gehaald, wat ik al eens eerder had gebreid. Het is een bolero. Heel simpel patroon. Ik heb daar een kleurrijke bol voor gekozen, wat ik op pen 4 en een half kan breien. Wordt gebreid in boordsteek (2 recht/2 averecht) met een kraag. Uiteindelijk brei je een lap van 75cm bij 75 cm. Naai de zijkanten 22 cm dicht, zodat er een soort 'vleermuis'mouw ontstaat en dan trek je hem over je hoofd, boordrand omslaan als kraag.Ik heb er al eens 1 gebreid voor een tante en 1 voor mijzelf.  Dus dit is nummer 3. Mijn moeder is ook al met het 2de exemplaar bezig, met gekozen wol die bij haar nieuwe outfit past.
Zo simpel en zo lekker warm. Even aantrekken voor de koude winteravonden, als je aan het borduren of aan het breien bent, want van stil zitten wordt je niet warm.

vrijdag 14 oktober 2011

Bijna vakantie.

Nog één dag post bezorgen en dan vakantie. Heerlijk, ik ben er wel aan toe. Daarom ga ik samen met mijn liefje een midweekje zeelucht snuiven op Texel. Ik neem zeker een borduurwerkje mee, dit borduurwerk laat ik thuis.
Ik moet dan teveel meeslepen voor een paar dagen. Het schiet toch wel aardig op. De onderkant is klaar qua kruissteek, alleen de stiksteken in de hedra takken nog, maar stiksteken doe ik altijd als laatste. Dat geeft het gevoel dat het dan echt klaar is.
Op Texel ga ik ook snuffelen in de hobbywinkel in Den Burg en op zoek naar leuke breigaren om een omslagdoek te breien, waarbij je met 8 steken in ribbelsteek ongeveer 10 cm. moet hebben. Dat worden flinke steken. Grote steken, gauw thuis. Nog nooit  gebreidt met zulke dikke breinaalden.Ik ben benieuwd. Mocht er inderdaad een omslagdoek ontstaan, dan zal ik het eindresultaat laten zien.

dinsdag 4 oktober 2011

Dierendag.

Het is 4 oktober. 

Dan denken we ook even aan de soortgenoten van Kimmie en Floris.

Kimmie is nu 5 jaar bij ons en kwam ook uit het asiel in Kampen. Op 11 september 2006. Ook zo'n datum die je nooit vergeet. Ze was toen 3 maanden.
Het is een pittige tante en geeft leven in de brouwerij.

  En de dag dat Floris 9 jaar geleden bij ons kwam, uit het asiel in Amsterdam.De jaren gaan nu echt tellen, want hij is 13 jaar.

Het is het elke dag dierendag.  Op tijd je droogje en je natje en een schone bak en heel veel liefde en aandacht.
The Boss.        


zaterdag 1 oktober 2011

Update.

Ondanks het warme nazomer weer, borduur ik met regelmaat. Voor mijn gevoel schiet ik toch niet zo op. Maar als ik dan de foto zie en de vorige foto van het borduurwerk, dan valt het eigenlijk wel mee.
 Het blijft priegelwerk met 1 draad borduren.