zondag 9 december 2012

Kerstsfeer.

Mijn oudste zoon liep de laatste dagen te roepen, als ik weer met mijn ijzers onder mijn voeten door de sneeuw, de post ging bezorgen: Ik ga de kerstboom neerzetten. Dat heb ik dus even af kunnen houden. Als je al druk bent met je werk en je bent het zat, wil je niet doodmoe thuiskomen in een puinhoop, want het geeft toch enige rompslomp. Maar vandaag toch maar de kerstboom achter het schot van zolder gehaald. Alle dozen met ballen, slingers, lampjes en andere attributen naar beneden gehaald. Eerst nog even een bezoekje gebracht bij Ikea voor wat sfeer verhogende spullen.
Heerlijk zo druk, alsof iedereen het zelfde idee had. Na terugkomst werd door mijn oudste de boom (ons bouwpakket van een jaar of twaalf oud) in elkaar gezet. Na zoveel jaar gaat  de boom hier en daar wat mankeren. We noemen het maar een crisis boom. De schroeven van de voet draaien niet meer aan, dus maar naar eigen inzicht aangepast, zodat hij niet een keer languit door de kamer gaat. De lampjes opgehangen, ballen erin, slingers erdoor en de werkjes van de jongste van de lagere school (nog altijd bewaard) er ook weer in. Het zelf geborduurde rokje weer over de voet en de sneeuwpop kaarsen van de jongens, ooit gekregen van oma, weer bij de voet gezet.
Twee nieuwe rode plaids over de banken, geurkaarsen aan, zelfgeborduurd tafellopertje op de salontafel en een slinger lampjes langs de grote kast voor extra gezellige verlichting.
We zijn er helemaal klaar voor. De kerst kan beginnen.


 In de trendkleuren van dit jaar: rood en zilver.
Nu hebben we dat elk jaar, omdat dat toch de mooiste kleuren voor een kerstboom zijn en toevallig gaan we dit jaar met de trend mee.

De tafelloper die al een jaar of 20 oud is.
Slijt nooit, omdat je het maar een paar weken per jaar gebruikt.


De rok van de kerstboom.

De kerstboom was bij avond toch wat donker met één slinger met lampjes, die niet zo fel brandde.
Een extra slinger lampjes er bij gehangen en nu is het een mooi verlichtte boom.
Deze week maar weinig geborduurd. Ik had geen puf om met de head verder te gaan. Het concentreren op de teltekening was iets te veel gevraagd. Vier tot vijf uur post bezorgen elke dag, veel lopen door de sneeuw, dat vergt best veel energie en de lust om te borduren is dan op.
Dat zal de komende weken wel zo blijven. Maar wel leuk om weer kerstkaarten te bezorgen. Hopen dat het weer een beetje wil meewerken, want sneeuw is zeker leuk, als je binnen kan blijven, maar met post bezorgen is het toch een extra handicap.
Fijne week  en veel voorpret met de kerstversieringen.


 

5 opmerkingen:

 1. Hier werd vandaag ook de kerstboom gezet. De onze is wel niet zo groot, maar hier is het ook al jaren rood en zilver.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé gezellig als de boom weer staat, dat is gezellig thuiskomen met deze donkere dagen. Ligt er bij jou nog steeds sneeuw? Bij mij is alles gisteren weggeregend. Succes met het bezorgen van alle kerstpost. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er prachtig uit, hier is het momenteel veel te druk opt werk waardoor en bijna niet geborduurd word...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk die rok onder de kerstboom
  groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen