zondag 25 maart 2012

De koe is klaar.

Ik had mij zelf beloofd, dat dit weekend de koe af moest. En dat is gelukt. Vandaag heerlijk in de zon de laatste hand aan de koe gelegd.


De koe gaat voorlopig in de kast, totdat ik weet wat voor lijst ik er omheen wil hebben. Het volgende borduurwerk is er weer één voor het goede doel. Daar was al aan begonnen door iemand anders.Ik wil even iedereen bedanken voor jullie reacties op mijn vorige berichtje. Ik heb mijn besluit genomen en het wordt aida stof,  7 kruisjes op 1 cm. Hier in het dorp is een  hobbyzaak en die verkoopt ook borduurstof. Niet zo heel veel, want deze winkel is meer gericht op scrappen. Ik ga daar dus maar even kijken of ze daar het juiste voor mij hebben.  Als ik de stof heb, kan ik altijd nog kijken wat ik het mooiste vind, met 1 of 2 draden borduren.
Fijne week, iedereen.
Groetjes.
zaterdag 24 maart 2012

Ik waag mij ook aan een Head.

Overal zie ik van die mooie borduurwerken van Heaven and Earth. En eigenlijk zijn het flinke werken. Voor mijzelf  had ik er ook één gezien, die ik wel zou willen borduren. Mijn jongste zoon vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben. Nou, een borduurpatroon. Dus besteld en vandaag in de bus. Wat een schatje.
 Het is bijna onze eigen kat Kimmie. Nu nog eens bedenken op welke stof ik het beste kan borduren, op aida stof of kaaslinnen. Diegene die een met een head bezig zijn of hebben geborduurd, wat borduurt het beste met zo'n groot werk?  Ook qua grootte 73x51cm bij 5,5st/cm of 57x40cm bij 7st/cm. Ik denk dat de 1 te groot wordt en de ander met 1 draad geborduurd moet worden. Ik lees graag jullie ervaring en mening.
Fijn weekend en geniet van het mooie weer.


donderdag 22 maart 2012

Dat op zo'n zonnige dag.

Het is vandaag een schitterende dag en dat ik ook nog mijn 50ste verjaardag mag vieren. Wat een verwennerij. Voor- en achtertuin versiert en een vlag uit, bord op de deur met 50 en sexy. Iedereen kijkt er naar en mensen die mij kennen (dat krijg je als je postbezorger bent) feliciteren mij.  Koffie drinken in de tuin en 's middags thee. Volgens mij nog niet zo vaak voorgekomen dat ik met mijn verjaardag buiten kan zitten. Vanavond lekker uit eten met man, zoons en moeder, om deze mooie dag af te sluiten. Dan op naar het volgende jubileum. Maar dat ligt gelukkig nog heeeeel ver weg.

vrijdag 16 maart 2012

De opbrengst van een dagje beurs.

Er waren 2 beurzen bij elkaar. Kaarten maken en scrappen en de hobby en handwerkbeurs. Allebei de hallen doorgelopen, ook al hou ik totaal niet van kaarten maken en scrappen. Voor degene die dat leuk vindt om te doen, is zo'n beurs het walhalla. De hobby en handwerkhal hebben we 2 keer doorgelopen. Een keer voor de lunch en een keer na de lunch. Half 2 hadden we het wel gezien. Maar ja, als je éénmaal in Den Bosch bent, ja, dan kan ik niet terug naar huis gaan, zonder even langs Jan de Groot te gaan, want mijn zoons lusten we zo'n bol. Ja, en wij eigenlijk ook wel.
Dus de opbrengst van deze dag is:


Totaal 5 bollen. Eén een sjaaltje en 4 voor de mond.
We zijn het er wel over eens, dat de echte handwerkbeurs in Zwolle en Rotterdam meer voor ons is. Wie weet in het najaar maar eens naar Rotterdam.

Prettig weekend.

dinsdag 13 maart 2012

Hobby en Handwerkbeurs.

Donderdag, vrijdag en zaterdag is de Hobby- en Handwerkbeurs in Den Bosch. Mijn man had wel interesse om daar eens te gaan kijken. We hebben allebei vrij genomen en we gaan vrijdag samen naar de beurs. En dan zie ik je denken, wat moet een man nou op zo'n beurs. Nou, als één van je hobby's vliegvissen is, dan moet je ook zelf vliegvisvliegjes maken. Wat een woord : vliegvisvliegjes. Daar worden allerlei materialen voor gebruikt, om er zo natuurgetrouw mogelijk, een insect aan een haakje van te maken. Glimmende draadjes, veren, wolletjes en nog veel en veel meer. Dan staat hij vooraan om te kijken of er nog iets tussen zit. Afgelopen jaar zijn we naar de Handwerkbeurs in Zwolle geweest. Je ziet de mensen denken, als hij wat vraagt over bepaalde produkten. Eigenlijk is het wel komisch. Het zal vrijdag niet veel anders zijn.
Het zal wel heel druk zijn, maar we hebben de hele dag de tijd.
Nu nog even een update van de koe.
Hij staat al duidelijk met zijn snuit over het gaas heen. Nog even doorgaan en dan als laatste, de stiksteekjes. Het volgende borduurwerk ligt al te wachten. Weer één voor het goede doel.
Fijne avond.
zaterdag 3 maart 2012

1 jaar.

Morgen is het één jaar geleden, dat ik met mijn blog bent begonnen. Net even gekeken, met een gemiddelde van één berichtje per week. Geen reden voor een feestje hoor, dat gaat me iets te ver. Het is ook leuk om even terug te kijken, wat ik allemaal heb gedaan en het was eigenlijk ook een onrustig jaar, zeker in de maanden maart  tot en met juli, omdat mijn vader naar een verzorgingshuis ging en mijn moeder bij ons in het dorp kwam wonen,  dus best wel stressvol. Ik ga gewoon door met mijn blog, want er zijn genoeg borduurplannen en hopelijk is deze aankomende zomer beter dan vorig jaar, want onze vriezer moet vol voor de winter van 2012-2013.

vrijdag 2 maart 2012

Update koe.

Ik ben al aardig op weg met de koe. Deze keer heb ik het borduurwerk in de borduurring met voet gehangen. De stof is iets groffer en ik kan wat grotere stukken borduren, zodat ik niet elke keer de ring moet keren om af te hechten.
Op de foto is het beter te zien, dan in het echt, omdat er nog veel wit en grijstinten in moeten. Ik vind hem nu al leuk.