woensdag 23 mei 2012

Mag iets minder.

Gisteren was het warm. Vandaag zo mogelijk nog iets warmer. Het is nu geen straf om binnen te zitten. Ook houden we vandaag en misschien morgen de katten ook binnen, want pappa en mamma Merel hebben hun 3 jongen de vrije t(vl)eugel gegeven. Af en toe zie je een jong, als een jonge kip door de tuin hollen, van de ene kant naar de andere kant. Vader en moeder nog steeds druk doende met het zoeken van heerlijke, sappige pieren. Eigenlijk zijn we blij, dat ze gaan uitvliegen, want het is nog erger dan een kraaiende haan. Elke dag waken vader en moeder over hun jongen, zodra er een ekster of een kauw  in de tuin komt.  Ze krijsen rustig een uur lang. Dat gaat de hele dag door. Wat zal het heerlijk rustig zijn, als ze werkelijk zijn gevlogen.
Van borduren komt weinig. Alleen in de avonduren en dan nog niet veel. Maar we klagen verder niet, we hebben al lang genoeg moeten wachten op warm weer.

zaterdag 19 mei 2012

Hele lange adem.

Curious Nose wordt een borduurwerk met een hele lange adem. Zeker als het wat warmer wordt, dan ga ik niet met het borduurraam buiten zitten. Dan neem ik het andere borduurwerk ter hand. Dat is prima te doen.


Al ruim 4500 kruisjes gedaan, en nog zooveeeel te gaan. Totaal ongeveer 112.600 stuks. Het is maar goed, dat is borduurwerk met de tijd aan mijn eigen muur komt te hangen en dat het geen opdracht is voor iemand anders. Daar zou ik toch een beetje gestrest van worden. Het moet leuk blijven.
Iedereen een fijn weekend.

donderdag 10 mei 2012

Voor een baby.

Ik heb het goede doel borduurwerk af. Daar moet natuurlijk een naam in komen, met gewicht, tijd en datum. Maar dat kan er pas in geborduurd worden, als iemand het koopt, via Josee: http://borduurtjes.punt.nl/, op marktplaats. Daarom is het blanco.

Ik heb geen steek geborduurd aan de Head, sinds de laatste foto, omdat ik het geboortelapje af wilde maken. Maar ik ga dus nu verder met de Head en tussendoor opstarten met het andere borduurwerkje, wat in het vorige berichtje staat.

Gelukkig gaat het stukken beter met mijn linker arm. Rustig aangedaan en opletten hoe ik mijn werk doe. Ik weet uit ervaring, dat het vanzelf weer beter wordt. Gelukkig maar.