woensdag 25 juli 2012

We kunnen aan tafel.

Het tafelkleed is af. Het was een verjaardagskado aan mijn moeder. Maar zij heeft het geduld niet om te borduren. Het was eens wat anders, dan kruissteekjes maken. Eigenlijk was het best wel een klus. 30 kleine patronen en 2 grote.
Ik krijg deze week weer kleine opdrachtjes toegestuurd. Kleine kussentjes voor een kadomarkt in oktober. De resultaten van die werkjes komen natuurlijk ook voorbij.
Fijne zomerdag allemaal.

vrijdag 20 juli 2012

Weer terug van een weekje weg.


Vandaag teruggekomen van een weekje in België, net over de grens bij Vaals. Daar hadden we een schitterend huisje gehuurd. Gevonden via Marktplaats en het was geen kat in de zak. Voor geïnteresseerde: http://www.bungalowindeardennen.nl/index.html .
Jammer, dat we alle kleuren grijs hebben gezien, zoveel regen. Maar het heeft ons er niet van weerhouden om elke dag de deur uit te gaan. Niet veel geborduurd.

Hier wat indrukken van onze week weg.

 Uitzicht vanuit ons huisje.
Uitzicht op onze achtertuin, waar we een paar reeën achter elkaar aan door het veld zagen rennen, als een stel spelende kinderen.

Zo zag het er ook vaak uit. Stortregens, die we gewoon aan zagen komen.
Monschau, zo'n leuk plaatsje. Ooit in mijn jeugd met mijn ouders geweest.


Racen. Iets voor mijn mannen. En eigenlijk ook iets voor mij, want ik ben een grote fan van de Formule 1 races.  Eén keer per maand mag iedereen met een zeer snelle auto, voor een bepaald bedrag, een paar rondjes racen. En toevallig was het de dag, dat we er langs reden. Wat is dat leuk. Dat zal met de Formule 1 nog leuker zijn. Eén en al sensatie.Mijn jongens zijn vanaf het huisje naar het Drielandenpunt gelopen en schitterende avondfoto's gemaakt, ook met een mobiel.
Schitterende foto, maar ziet er wel onheilspellend uit.

Ook met het Miljoenentreintje van Simpelveld naar Valkenburg en terug.
Een serieus moment in Margraten op de Amerikaanse Begraafplaats.
Zeer indrukwekkend.

Gelukkig heb ik nog een week thuis, om nog te rommelen in de groentetuin. En weer lekker 's avonds borduren, want thuis gaat ieder zijn gang.


zaterdag 7 juli 2012

Zoveel kleur.

Ik ben even met mijn simpele camera de tuin ingelopen, want we genieten nu van zoveel kleurige bloemen. De rozenstruik die we al 21 jaar hebben bloeit dit jaar schitterend. Aan één enkele tak zitten zoveel rozen, dan zou je vaas gelijk gevuld zijn.De hortensia had ik in het voorjaar gesnoeid. En dat is nu niet te zien. Hij is weer te groot geworden. Volgend voorjaar nog korten snoeien.

De fuchia's  overwinteren elk jaar en elke zomer is het weer een verrassing, hoe vol ze met bloemen zitten.
Het zijn net kleine lampionnetjes.De roze roos bloeit dit jaar ook weer uitbundig en als we de oude knoppen er elke keer uitknippen, dan bloeit hij tot laat in het najaar.

 De Sundaville  maakt nog geen spurt. Vorig jaar hadden we een rode en die produceerde als maar rode trompetbloemen. Maar ze zijn wonderschoon.


 Als kleine lampionnetjes staan ook de zaaddozen van de papavers. Die zijn heel snel uitgebloeid, maar de restanten zijn net kleine kunstwerkjes. Alle reden om te laten staan en als ze gedroogd zijn, uitstrooien door de tuin. Volgend jaar gratis bloemen en kunstwerkjes in tuin.


En mijn laatste trots is een hangende geranium, donkerrood. Die blijft ook maar door bloeien.


Dit zijn toch wel de hoogtij dagen  in mijn kleine paradijsje.
Genieten zolang het bloeit.


vrijdag 6 juli 2012

Af.

Korter kan de titel niet zijn. Het borduurwerk van Vera de Muis is af. In plaats van 2 weken, had ik maar 2 dagen nodig voor de resterende kruisjes. Alleen hier en daar de contourlijntjes nog borduren en dat kon alleen bij daglicht.


Het is zo'n zoet en lief borduurwerk. De opdrachtgeefster zal zeker blijde gezichten zien.

Nu weer verder met het tafelkleed. Dat ga ik eerst afmaken, anders schiet je van het ene borduurwerk naar het andere.
Of er moet weer een opdracht tussendoor komen. Dat is geen probleem.
Ik doe het met plezier.

Iedereen fijne vakantie, en vanaf morgen laat ik het post bezorgen ook voor 3 weken met rust. En rust, daar ben ik hard aan toe. Ik moet echt bijtanken. Hopelijk blijft het een beetje zomers, zodat we ook echt kunnen genieten van alle activiteiten buiten de deur.

Groeten,  Margreet.
 

dinsdag 3 juli 2012

Gaat best wel snel.

Het gaat aardig snel, elke avond borduren. Jammer, dat het voetballen voorbij is. Was ook heel prettig om het voetballen aan te zetten en ondertussen borduren.
Ik hoop het binnen 2 weken het af te hebben.
De bovenkant van Vera moet ik nog afmaken en dan hier en daar wat stiksteken en even controleren of ik niets gemist hebt, omdat ik het half geborduurd heb gekregen. Dan kan ik het weer terugsturen naar Josee.
Ik blij, Josee blij  en de opdrachtgeefster ook blij.