donderdag 23 augustus 2012

Vier.

Ondanks, dat ik minder geborduurd heb, is het toch gelukt, om weer een werkje af te krijgen in één week.
Ik vind deze ook zo schattig. De beer kijkt, alsof hij zich afvraagt, waar is de kerstboom.
Sorry beer, je mag van mij nog even wachten. Het gaat al snel genoeg.
De naald zit al weer in het volgende kerstborduurtje.
Totaal worden het zes werkjes voor de kerst. Gelukkig is de temperatuur gezakt, zodat de naald, zonder te piepen, door de stof gestoken kan worden.
Tot volgende week.

woensdag 15 augustus 2012

Kerst in augustus.

Ik ben er vroeg bij. Een kerstman in augustus. Met dit warme weer, valt het niet mee, om te borduren. De draad gaat nog net niet piepend door de stof. Ook dit werkje is voor het goede doel.

Het lukt nog steeds, om één werkje per week te maken.
Als het te warm wordt, dan moet ik maar de windmolen aanzetten, zodat het werk toch door kan gaan. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij, dat ik niet borduur. Het is voor mij een rustpunt in de dag. Het lijkt toch echt op een verslaving. Gelukkig is het niet schadelijk voor de gezondheid.
Fijne zomerdag.

woensdag 8 augustus 2012

En dat zijn er .......

twee.
 
 
Om even af te wisselen, want ik word er een beetje bloemig van, ga ik nu verder met een patroontje voor de kerst. Ik heb de keuze uit 6 verschillende afbeeldingen.
Ik denk niet, dat ik het volgende werkje ook in een week af kan hebben, omdat het meer kruisjes zijn, maar we zullen zien.


Af en toe zijn er onverwachte momenten, dat ik snel mijn camera moet pakken, om onze Kimmie op de foto te zetten.

 En als je denkt, hé, het lijkt wel of ze iets aan haar linker oogje heeft. Ja, dat klopt, dat heeft ze al vanaf dat ze een kitten was en door ons uit het asiel werd gehaald. Dat maakt haar niet minder mooi, want voor ons is ze een plaatje.

donderdag 2 augustus 2012

Dagje uit en nieuw borduurwerk.

Omdat mijn moeder niet met ons mee is geweest op vakantie, zijn we samen met haar vorige week een dagje de toerist wezen uithangen in Marken en Volendam. En wat was het heerlijk, het weer was prima. Koelbox mee, want het was warm. Wat is Marken toch leuk. Niet al te veel toeristen. Heerlijk koffie met gebak aan de haven.Daarna nog slenteren door Marken. Doorgereden naar Volendam. Daar waren bussen ladingen vol met toeristen. Wel gezellig.
Heerlijke lunch genuttigd en mensen kijken. De hele dijk afgelopen en toen even een rustpauze genomen, want mijn moeder kan niet zo heel lang meer lopen. Een schitterend  Hollands uitzicht.
Mijn lief en moeder.

Het was een heerlijke dag. Mijn moeder was daar ook aan toe en heeft ook erg genoten.


Vorige week ben ik ook begonnen met kleine borduurwerkjes. Leuk om te maken, maar het gaat niet zo snel, want er komen soms flinke oogsten van de groentetuin. En dat moet allemaal schoongemaakt worden en de vriezer in. En dat vergt best veel tijd.
Maar het eerste werkje is af en aan de tweede ben ik al begonnen.
 Het wordt een grote lap met 12 van dit soort werkjes, ook voor de kerst, die later allemaal worden verwerkt tot geurkussentjes.
Fijne dag.