zondag 23 september 2012

Een krans.


Het duurde deze keer wat langer om dit werkje af te  maken. Maar toch, hier is het resultaat.
De verkoudheid is nog niet voorbij, maar ben toch weer aan het werk gegaan. Het moet gewoon slijten.
Ik heb besloten om eerst de sneeuwpop en de beer nog een keer te maken. Als laatste maak ik nog een kerstboom.
Ik begin ook weer de kriebels te krijgen, om het borduurraam weer in elkaar te zetten en verder te gaan met de head. Maar daar wacht ik toch nog maar even mee. Eerst de kleine werkjes afmaken.

Prettige week allemaal.

Nog bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige berichtje.

dinsdag 18 september 2012

Ziek, zwak, misselijk, een verrassing en geen borduurwerkje.

Aangestoken door mijn jongste zoon, begonnen met keelpijn. En dan op zaterdagavond een bbq. Dat was ook niet bevorderlijk voor je keelpijn. Het lijkt nu wel een grieperige verkoudheid. Hoofdpijn, keelpijn, hoesten en zwaar gevoel in je benen. Algehele malaise. Oudste zoon is ook aangestoken en is ook nog thuis. Jongste zoon is er doorheen en is deze week op introductie bivak. (veva-opleiding). Hopelijk is hij straks niet weer ziek, aangezien het deze week niet echt heerlijk weer is om in je poncho een nacht in het bos te vertoeven.

Op de bbq hadden mijn schoonzusters het over boeken lezen en met name over 50 tinten grijs en deel 2 en 3. Zij hadden het eerste boek al gelezen en heel veel lol er over. De ene schoonzus in boekvorm en de andere schoonzus op een E-reader en helemaal enthousiast over het lezen op een  E-reader. Ik zei, ach, misschien moet ik toch ook eens een E-reader aanschaffen. Maar ik vind het nogal een uitgave, terwijl ik dat liever uitgeef aan belangrijkere dingen. Voor mij is dat weer een luxe en voor mijzelf zou ik zo iets niet kopen.

Dus ik lig gistermiddag een dutje te doen en ik hoor mijn man de deur uit gaan. Een klein uurtje later komt hij weer binnen. Heen en weer lopen op de trap naar zolder en terug. Vervolgens komt hij de slaapkamer in en zegt: ik heb wat gekocht voor mijn liefje. Oooooo en ik zag al aan de vorm van het kadootje dat het een E-reader was. Hij wilde mij verwennen. De drie boeken van 50 tinten grijs stonden er ook al op. Wat is hij toch een schat. Hij weet me soms te verrassen op momenten, wanneer je het niet verwacht.
En je begrijpt het al, hij is niet ziek en manoeuvreert tussen de ziek, zwak en misselijke door.

Het borduren staat ook op een laag pitje.

Ik ga er vanuit dat ik volgende week weer een een borduurwerkje op de gevoelige plaat zet en laat zien op mijn blog.

Ik wens iedereen een fijne week en gezondheid toe.

maandag 10 september 2012

Paar sokken.

Deze sokken namen toch wat meer tijd in beslag. Ik dacht, dat borduurt wel snel weg, totdat ik de lijntjes er in moest borduren. Dat moet je toch bij daglicht doen, want onder de schemerlamp zie je het niet zo goed.
De snelheid van één borduurwerkje per week is er toch uit. Ik ben 's avonds toch een beetje uitgeblust. Zeker als ik ongeveer 5 uur aan de wandel ben met vele tassen post. 
Voorlopig heb ik al 4 kerstwerkjes gemaakt. Nog 2 te gaan. En dan mag ik nog uit deze 6 kiezen, welke ik nog een keer mag maken. Totaal 8 kerstborduurtjes.
Ik ga zeker de beer nog een keer maken. Welke ik nog meer dubbel gaat maken, weet ik nog niet. Sneeuwpop misschien?


zondag 2 september 2012

Zoals beloofd.

Zoals beloofd. De Franse knoopjes gingen elke keer fout. Maar na een paar keer mopperen, gingen ze achter elkaar. Aangezien het 's avonds toch wel sneller donker wordt, zit ik al gauw weer met de lamp aan en dan moet je helemaal goed kijken wat je doet. Eigenlijk moet het strikje met gouddraad omlijnt worden, maar dat borduurt niet prettig en na een keer proberen, wordt het er niet mooier op. Ik heb besloten om het even zo te laten en later met een goudgele kleur alsnog een lijntje er langs te maken. Misschien doe ik dat dan ook nog bij de vorige borduurwerkjes, waar de sjaals van de sneeuwpop en beer een ruitwerk hebben.

Ik ben al weer met de volgende begonnen. Een paar kerstsokken.
Prettige zondag.

zaterdag 1 september 2012

Duurt iets langer.

Deze week duurde het iets langer om weer een borduurwerkje af te krijgen. Ik moet vandaag nog 23 Franse knoopjes er in maken. Wellicht kan ik morgen het eindresultaat laten zien. Deze week heb ik niet elke avond geborduurd. Ik heb het behoorlijk druk gehad met post bezorgen, dat ik 's avonds alleen maar op de bank kon hangen. Zo moe, dat ik te beroerd was om een naald door de stof te steken. Kan wel merken, dat de vakanties voorbij zijn. De post wordt weer drukker.

Tot morgen. Fijne dag vandaag.