woensdag 31 oktober 2012

Vandaag de laatste dag van oktober. Wat gaat de tijd toch snel. Tien dagen geleden mijn laatste berichtje. Ik heb weer niet stil gezeten. De naalden hebben hun werk weer gedaan.
In dit geval, de borduurnaalden. Het derde rozenborduurtje. Nog 1 te gaan en dan heb ik totaal 12 borduurwerkjes gemaakt.

Maar mijn breinaalden hebben ook niet stil gelegen. Soms wel, als mijn elleboog begon op te spelen. Van een tenniselleboog genees je, volgens mij, nooit. Ook al heb je er in het dagelijks leven geen last van, maar zodra je een flink stuk wil breien, weet je gelijk weer, waar die spier zit. Dus afwisselend geborduurd en gebreid, is het voorpand toch afgekomen. De middelste steken staan op een rondbreinaald, zodat ze later verwerkt worden in het boord.
Het lijkt een beetje smal, maar zodra je het uit rekt, is het toch breed genoeg voor een mannenlijf.
Het boord van het rugpand staat inmiddels ook al weer op de pennen.
In de avonduren borduur ik  en overdag is het makkelijker, om even de breipennen te pakken, als ik daar de kans voor krijg.
Vanavond starten dus met het laatste borduurwerkje.
Tot het volgende berichtje van mij.
Groeten allen.

zondag 21 oktober 2012

Kerstplaatjes.

Eindelijk alle kerstborduurwerkjes af. Het hart aan de strik, daar moest ik nog even stiksteekjes langs de strik maken, zodat het er beter uitkomt.
En dan de kerstboom. Daar zaten heel veel stiksteekjes in en die moest ik bij daglicht afmaken.
Dat was nummer 6.
En hoe ziet dat er uit, als ze allemaal klaar zijn? 6 verschillende en 2 dubbel geborduurd.
Zo dus.
Nu nog 2 andere werkjes erbij maken en dan kan de lap naar Josee.
Dit wordt dan mijn bijdrage aan de kerstkraam, want nog meer voor de kraam borduren, dat ga ik niet redden.
Mijn andere project, het breien van een herentrui, is dan het volgende wat ik af ga maken. Het zou wel handig zijn, als hij voor de grote kou klaar is en niet in het voorjaar. Hopelijk krijg ik geen last van mijn armen, anders pak ik tussendoor een borduurwerk, om een tennisarm te voorkomen. Misschien moet ik ook maar weer de Head op het borduurraam in elkaar zetten. Kan ik daar ook weer wat steken in maken, want nu staat hij in een zak naast mijn kledingkast. Schiet niet op zo.
Ik heb een heerlijke rustige herfstvakantie gehad, maar morgen mogen we weer aan de slag.

dinsdag 16 oktober 2012

Twee koks.

Een hele grote boodschappen tas met appels is de aanleiding voor mijn man en jongste zoon, om een heerlijke appeltaart te maken.
Zo stonden dus twee heren vanmiddag in de keuken.

 

Taken werden verdeeld.
Zoon appels schillen en partjes snijden.
Man kneed het deeg om vervolgens het bakblik te vullen.
Discussie over het rasterwerk. Wordt een vrije creatie.
Meer bloem op het aanrecht, anders plakt het deeg aan het aanrecht, roept zoon.
Niet te dun uitrollen en reepjes met vrije hand op de taart leggen.
Nou, dat mag er toch wel zijn. Zo lekker een stukje proeven bij een kopje thee.
Gelukkig duurt de herfstvakantie maar een week, anders komen we kilo's aan.
Dat noemen we nu Quality time van vader en zoon.zondag 14 oktober 2012

Bezig met vanalles.

Gisteren was weer zo'n dag, somber en wat koud. Ik heb dan de behoefte om warmte en gezelligheid in huis te creëren. Na mijn postronde, gauw boter uit de koelkast gehaald en de rest van de ingrediënten, om wat lekkers te bakken.
Heerlijke plaat speculaas. Een recept van mijn moeder. En de geur, die door het huis wordt verspreid. Mijn jongste zei al: het ruikt naar pepernoten bakken op school. Nou, die tijd ligt wel ver achter ons. Dat doen ze alleen volgens mij nog op de lagere schoool. Mijn magnetron oven is te klein om de hoeveelheid in één keer te bakken, dus de bakplaat moest twee keer de oven in. Alles in een grote af te sluiten schaal gedaan. Het lag tegen de deksel aan.
Vanmorgen, zo je kunt zien, de deksel kan er weer ruim op, zonder dat alles in brokjes worden gedrukt.

Ik heb deze week lekker herfstvakantie, samen met man en jongste zoon, de oudste zit in Amsterdam op school, en die heeft, als de rest weer aan de bak moet, dan alle rust.

Vandaag ga ik weer een heel stuk borduren, want de kerstboom moet ook af.
 Maar mijn handen jeuken ook, om verder te gaan met de trui voor mijn man. Ik moest er weer even inkomen, om het patroon te lezen. Maar ja, kabels breien is net als fietsen, je verleerd dat niet zo snel.

Normaal begint een breipatroon met het rugpand, maar dit patroon (van de website van Drops) begint bij het voorpand. Uiteindelijk maakt het niets uit. Ik twijfelde wel heel erg voor de maat. Met het meetlint aan de gang en dan moet het toch maat L zijn, want XL wordt te ruim. Ook al heb ik al een aardig stuk op de naalden staan, nog twijfelen. Maar goed, wanneer het te krap is voor mijn man, mijn jongste reageerde ook positief op het resultaat. Wellicht dat hij het wil dragen. Het wordt toch een stoere trui en stoer spreekt hem wel aan.
Ik wens iedereen, vakantie of niet, een fijne week toe. 

zondag 7 oktober 2012

Heet van de naald.

Het beertje is af. Heerlijk buiten in de zon, de laatste stiksteekjes gemaakt.
Resteert mij alleen nog, in de kerstborduurtjes, een kerstboom te borduren.
Maar dan ben ik er nog nog niet, want ik moet ook nog twee andere werkjes erbij borduren.

Mijn man volgt mijn blog ook en las, dat ik eigenlijk wel weer een trui zou willen breien.
Zo, zegt hij, dus je gaat een trui voor me breien?
De bollen arcyl/wol aangeschaft. Het gaat een trui met een paar kabels worden. Het is natuurlijk weer even geleden, dat ik een trui met kabels hebt gebreid, dus ik zal daar weer even in moeten komen.

Wordt vervolgd.


woensdag 3 oktober 2012

Heerlijk kneuterig.

Post bezorgen in de regen, zweten in het regenpak en ik kan alleen maar aan één ding denken. Als ik vanmiddag thuis ben, ga ik borduren onder het genot van heerlijke geuren uit de oven, dus iets zelf bakken en daarbij een lekker kopje thee.

Thuisgekomen, snel alle natte spullen uit, eten en hup, de keuken in.
Dat is nummer 1.


Heerlijke warme thee met uitzicht naar de regen buiten.
Langzaam vordert het beertje ook.
En dat zijn er twee. 1 om op te eten en de andere voor de vriezer.
De geur gaat blijkbaar verder dan ons huis, want ondertussen kwamen beide zonen binnen en met hun neus in de lucht. Lekker ma, een plakje voor bij de thee.
Echt woensdagmiddag, ouderwets thee en wat lekkers. Dat is lang geleden. Heel kneuterig allemaal en ik hou daar zo van.maandag 1 oktober 2012

Oude bekende.

Gisteren heb ik weer een kerstborduurtje afgemaakt. Eén die al eerder is gemaakt. Dit is z'n tweelingbroer.
Ik ben nu begonnen met de tweelingbroer van de beer. Hopelijk volgend weekend ook klaar.
Eigenlijk wil ik weer graag met wat groters verder. Maar deze moeten eerst af, zodat ze in de marktkraam terecht komen.

Momenteel loop ik ook te denken, om weer eens wat te gaan breien. Een leuke kabeltrui voor één van de heren.  Dan zal ik ze toch eerst moeten polsen, voor dat ik garen aanschaf. Manlief vindt alles wel best, maar beide zoons (20 en 17) zullen wel roepen, dat ze geen eigen gebreide trui meer willen hebben.  'Daar kan je tegenwoordig toch niet meer mee aankomen. Stel je voor, het is zo iets als kleding dragen van de Zeeman'. Ze moesten eens weten.

Fijne week allemaal en tot het volgende werkje.