zaterdag 30 november 2013

Flap Jacks.

Een paar weken terug heb ik voor het eerst Flap Jacks geproeft, toen mijn zwangere Engelse collega afscheid nam met een trommel vol zelfgebakken Flap Jacks. De tweede dag smaakte ze nog lekkerder. Dus toen ze een onverwacht bezoek aan ons depot bracht, gelijk maar even gevraagd voor het recept. Wist ook niet dat ze Flap Jacks heette.
Vandaag recept in de mail ontvangen en vanmiddag uitgeprobeerd.
Het recept is voor een grote hoeveelheid, maar het komt wel op.
Ik zag op het internet, dat er nog meer recepten van Flap Jacks te vinden zijn.  Genoeg variaties om uit te proberen en zo snel gemaakt, in een half uur.
Het is zeker een aanrader. Is weer eens wat anders, dan al dat speculaas.

 Recept: Voor 2 bakblikken: (recept halveren voor 1 bakvorm).
500g havermout
300g boter
150g appelstroop
150g suiker (bruin maar wit of mix kan ook)

Smelt boter, suiker en stroop in een pan tot vloeibare massa tegen kookpunt aan.
Bakvorm (rechthoek of vierkant) met bakpapier bekleden. Mix havermout en de vloeibare massa goed door elkaar. In het bakblik doen en licht aandrukken. Oven 175C voor 15 tot 20 minuten.
Uit de oven gelijk snijden en af laten koelen  in het blik. Ik heb nu licht bruine suiker gebruikt.
Misschien eens proberen met honing en met rozijnen.

Fijn weekend. Tot het volgende berichtje.





3 opmerkingen: