maandag 21 januari 2013

Andere blik.

Eerst wil ik mijn nieuwe volgers, ook de volgers over de grens,  welkom heten op mijn blog.  Leuk, dat jullie mijn vorderingen willen volgen. Reacties zijn altijd welkom.

Toen ik de laatste foto van het goede doel werkje op mijn blog had geplaatst en het zat te vergelijken met het plaatje hier rechts, zag ik opeens iets wat niet klopte. 
Foto rechts gaf 2 bruine haarlokken aan, terwijl mijn dame maar 1 bruine lok had. Ik ben er wel achtergekomen, dat niet het juiste kleurnummer bij het betreffende teken stond. Bij de groene tinten, waren ook 2 tekens met dezelfde kleurnummer, terwijl op de foto toch echt kleurverschil is. Naar eigen inzicht heb ik dat dus maar aangepast. De verkeerde kleur haarlok uitgehaald en op nieuw in geborduurd.
Het is eigenlijk raar, dat je pas goed ziet, wat je aan het borduren bent, als je er op een andere manier naar kan kijken, zonder dat je er met je neus bovenop zit. Ook op afstand zie je vaak pas, wat je eigenlijk aan het maken bent.


Eigenlijk heb ik alleen gisteren hier flink aan geborduurd.Ik ben daar ook echt voor gaan zitten, anders komt er niets van terecht. Op zondag doe ik vaak wassen en dan een maaltijd klaarmaken tussendoor, even snel stofzuigen en vervolgens heb je aan het eind van de dag maar een paar kruisjes gedaan. Gisteren was dus echt even tijd  voor het borduurwerk.

Het was ook een rare week. Afgelopen dinsdag werd mijn jongste zoon 18 jaar. We hebben heerlijk met z'n vieren buiten de deur gegeten. Mijn moeder zou ook mee gaan, maar was nog herstellende van een buikgriep, helaas.
En zaterdag was ons 31ste huwelijksdag. Daar hebben we niets aangedaan.

Voorlopig even geen feestelijke dagen meer. De eerstvolgende is mijn  51ste verjaardag in maart en dat duurt gelukkig nog even.


Fijne week  en tot het volgende berichtje.

zaterdag 12 januari 2013

Update.


Even een update van de twee werken, waar ik mee bezig ben: Dit borduurwerk zat in een borduurraam. Omdat ook de kerstboom in de kamer moest staan, heb ik het borduurwerk uit het raam gehaald en nu gebruik ik een staande borduurring, waarvan de voet ik onder mijn been klem. Zo kan ik toch rustig op de bank borduren, met twee handen tegelijk.
Kerstboom is al hoog en breed naar zolder verdwenen, maar ik laat het borduurwerk fijn in de ring zitten. Het borduurt ook prima zo.


 

Het begin is er. En de kleuren zijn heel mooi.
Er zit ook al gouddraad in, maar is moeilijk te zien op de foto.
Vanavond ga ik hier mee verder.

Tot de volgende update.

zondag 6 januari 2013

In het weekend.

 Ik ben gisteravond weer begonnen voor het goede doel. Ik heb 3 borduurwerken gekregen van Maria van Scharrenburg. Drie verschillende afbeeldingen in dezelfde serie.
Ik ben met deze gestart:

Ik heb mijn naalden houders weer voor de dag gehaald. Eén voor de tekens die ik  met dubbele draad borduur en één voor de enkele draden.

Eerst alles uitgeteld op de lap en zo ben ik midden bovenin begonnen, zodat ik mooi naar beneden kan werken.

Door de week ga ik verder met mijn Head. Daar heb ik de laatste dagen ook al aan gewerkt. Ik zal eerdaags daar weer een foto van op mijn blog zetten.
 
Ik ben blij, dat alle feestdagen weer voorbij zijn, zodat we weer in onze normale ritme kunnen komen. Maar er staat weer genoeg op de kalender, deze maand, om ons niet te vervelen.

dinsdag 1 januari 2013

De eerste.

De eerste dag van het nieuwe jaar. Vandaag gelijk maar een borduurwerk afgemaakt. Hier was ik al, af en aan, lang mee bezig geweest en vandaag de laatste stiksteekjes in gemaakt.
Dus heet van de naald:


Een goed begin is het halve werk.