woensdag 24 april 2013

Voeten omhoog.

Wat een heerlijke middag. Temperatuurmeter wijst 27 graden aan. Met mijn e-reader in de hand en een heerlijke pot thee erbij. Volop genieten dus. Mijn gezicht begint al bruin te worden, maar daar hoef ik niets voor te doen, dan alleen elke dag de post te bezorgen. Maar vandaag zijn de armen ook wat gekleurd. Wel uitkijken, want je ben zo verbrand.
Het borduurwerk vordert gestaag. Ik heb besloten om alleen met dit werk door te gaan tot het af is.

Morgen nog een warme dag en dan is het weer voorbij. Hoe Hollands wil je het hebben. Als het werk morgen mee zit, dan hoop ik toch nog even in de tuin te kunnen zitten.
Genieten dus, zo lang het kan.
Groetjes.

woensdag 17 april 2013

Kerstsokken.

Op een heleboel blogs kom je kerstsokken tegen en allemaal even leuk, maar er was er toch één bij die ik nog ietsje leuker vond.
Ook aan mijn man gevraagd en die vroeg: ga je die ook voor mij maken?
Verona van de blog: Staring at the sun, was deze kerstsok aan het maken en aan haar heb ik gevraagd van wie het ontwerp was.
Uiteindelijk zat het patroon in een boekwerk met kerstsokken en deze dus besteld bij Bol.
Vandaag mocht ik hem uit de verpakking halen. Oooo, de ene sok nog leuker dan de andere.
Als ik er ooit aan toekom, dat zal deze de eerste zijn. Aangezien mijn man ook van fly fishing houdt, is dat wel erg toepasselijk.


En wat ook een heel toepasselijke sok is, is de katten kerstsok.
Nu blader ik maar even door het boek en droom ik van het moment, dat ik aan een sok kan beginnen, want voorlopig heb ik nog genoeg te doen.

woensdag 10 april 2013

Terug van weggeweest.

De lust om te borduren is weer helemaal terug. Ik heb mijzelf vanmiddag vrij gegeven, om eens lekker te gaan borduren. Pot thee erbij en steken maar. De pot is inmiddels leeg, geborduurd en genoten van de rust.Heel langzaam komt de bloem tot leven, zeker met al die mooie tinten.


Vanavond, na het eten, weer verder.

Soms kom je foto's tegen op het kaartje van de camera, die gemaakt zijn door één van mijn zoons.
Zo ook deze foto. Betrapt op ons bed, terwijl daar geen katten mogen slapen.
Gestoord in d'r slaap en niet van plan om te vertrekken.

Fijne week verder en geniet van het mooie lenteweer in het weekend.

woensdag 3 april 2013

Rustig.

Rustige paasdagen gehad en een klein beetje geborduurd. Het vlot nog niet echt, maar alle kleine beetjes helpen.
Het goede doel borduurwerk zit in een borduurring, waarbij ik met twee handen kan borduren, maar dat gaat wat minder snel, dan wanneer je het uit de losse pols borduurt. Maar het wordt wel mooi egaal.

Het wordt met dubbele en enkele draad geborduurd.


Bij Frederik verschijnt weer een boek in de kast, maar het is niet prettig om 's avonds op het zwart te borduren, want ik steek met enige regelmaat ernaast.


De achterkant van de kat, het begin van de staart, is ook al een beetje te zien. Het is zwart op zwart. Het wordt een Cyperse kat, dus er gaat ook grijs doorheen, maar nu nog even  niet.
Ik borduur eerst een redelijk stuk aan het andere borduurwerk voordat Frederik weer tevoorschijn komt.


Ik denk, dat ik nu nog even gaat borduren, nog net voordat ik weer ga werken. Even een momentje voor mij zelf. Het is nu heerlijk stil in huis, alle mannen zijn weg.
Fijne week verder.