dinsdag 20 augustus 2013

Zo voorbij.

Wat gaat de vakantie toch hard voorbij. Ook als je huis bent. Je rommelt maar wat aan. Ondertussen groeit alles maar door op onze groentetuin en daar wordt druk werk van gemaakt in de keuken. Met regelmaat wordt de keuken in beslag genomen door mijn man, die allerlei groenten invriest en komkommers, courgettes, paprika's en uien belanden in het zoet/zuur in potten. 

Zo groeit onze voorraad voor de wintermaanden. De tomaten weten nu ook van geen ophouden, dus vanavond  pastasaus gemaakt met verse kruiden. Vers van het land in de pan, beter kan je het niet hebben.


Ondertussen ook nog wat borduren, wanneer ik de kans krijg en zin heb.Mijn profielfoto heb ik ook eens veranderd. Nu is te zien, wie er achter deze blog schuilt. Foto is gemaakt door onze jongste zoon en ik vond hem wel leuk, afgezien van die grote gele knijpfles. We maken geen reclame hoor, maar lekker is het wel.

We gaan hier nog even genieten van de laatste week vakantie en met het mooie weer, dat belooft is, dan  komt het vast helemaal goed en kunnen we volgende week weer fris aan de slag.

Groetjes, Margreet.

vrijdag 9 augustus 2013

Dagje samen weg.

We zijn vandaag naar het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen geweest. Vorig jaar ontdekte ik dit festival, maar toen was het al voorbij. Nu viel het precies in onze vakantie, dus vanmorgen vroeg op pad. Het was tenslotte bijna 2 uur rijden. Wat was het leuk en gezellig. Overal proeven en lekkernijen. Je kan daar je portemonnee wel legen, allemaal verleidelijke produkten. Maar daar had ik wel rekening mee gehouden.
Koffie met chocoladetaart met pecannoten. Zalig.


Aan de picknicktafel op hooibalen en genieten van de vele kramen.

Voor wie ook wel van zoete verleidingen houdt, morgen is de laatste dag van het festival.

Met een aardige buit weer vertrokken richting Elburg, waar die leuke borduurwinkel zit. Hoe kan het ook anders, dan een broodje vis eten in Elburg en  daarna de toerist uitgehangen, om vervolgens met een omweg bij de borduurwinkel uit te komen. Ik heb mij ingehouden en alleen kartonnen kaarten gekocht, waar ik mijn garen per borduurwerk op kan sorteren. Dat ontbreek soms nog aan een borduurpakket, waarbij je vervolgens zelf maar kartonnen kaarten moet maken.
Mijn man liep alweer met zijn neus in de lucht naar alle mooie borduurwerken te kijken en riep maar: "o, maar die vind ik heel mooi". Ja, zei ik dan, zal best maar ik heb al genoeg werken thuis. Ik geef het toe. Een fervent borduurster voelt zich daar als in een snoepwinkel. Maar ik heb mij ingehouden.
Het weer was vandaag prima voor een dagje uit. Niet te heet en geen regen.

Fijn weekend allemaal.

Ps. De buit: speltbloem, kruisbessenjam, chocolade pastilles om mee te bakken, vanillestokjes, aardbeienwijn, Turks brood met kaas, honingmosterd,  tafelkleed,  boek over broodbakken en een boek voor het maken jam, chutneys en tafelzuur.
Dat wordt dus nagenieten.

woensdag 7 augustus 2013

Vakantie.

Het is vakantie. Niet buiten de deur en de grens over, nee gewoon heerlijk thuis. Geen stress voor het inpakken van je vakantiespullen. Dat is ook een verademing.
Dus mooi alle tijd, om de kamer van de jongste zoon, eens even te pimpen naar de smaak van een 18-jarige, die heel goed weet, wat hij wil. Iets vergelijkbaars als een moderne hotelkamer. Samen in 2 dagen tijd zijn kamer een nieuw kleurtje gegeven, nieuwe gordijnen, lampen, kleed op de vloer en een mega foto van Brooklyn Bridge aan de muur. Natuurlijk die keuze, omdat we in Breukelen wonen.
Zoon is zeer tevreden met zijn kamer en volgens mij is die kamer verheven naar hotelstatus. Hotel Mamma?

Gelukkig maak ik ook tijd om te borduren, waar is tenslotte vakantie voor. Lekker doen, waar je zin in hebt. Jammer, dat het huishouden ook gewoon doordraait en dat je niet even heerlijk een bezem door je tent kan halen, om vervolgens weer verder te borduren. Dat is dan weer de keerzijde van het thuisblijven.

Ik ben begonnen met de Aurora Cabin en dat is weer eens heel wat anders. Borduren met 6-, 4-, 2- draadjes, 1 draadje, 2 gemengde kleuren, 2 draadjes, waarvan een kreinik is. Heel veel halve kruissteekjes. Dat gaat lekker snel.
We hebben nog ruim 2 weken vakantie, dus borduur gewoon verder aan de Aurora. Na de vakantie start ik met het derde borduurwerk voor het goede doel. Die serie wil ik zeker voor het eind van het jaar klaar hebben.

Fijne week allemaal of, als je vakantie heb net als ik, fijne vakantie en geniet er van.
Groetjes Margreet.