vrijdag 27 september 2013

Niet stilzitten.

Ik zou nog een een paar foto's laten zien van mijn aankopen bij de Breigigant in Hardenberg en van mijn borduurwerk.
Bollen voor een gehaakte omslagdoek, voor een kussen en negen bollen katoen voor vatendoekjes.
 Ik gebruik al enige tijd zelf gebreide vatendoeken. De vatendoeken uit de winkel slijten harder dan zelfgebreide. Het was in het begin even wennen, om met zo'n gebreide lap van katoen je aanrecht af te nemen, maar nu weet ik niet beter. Je was ze gewoon mee met je handdoeken en ze kunnen ook in de droger.
Heerlijk dat breien en zo simpel.
Dit worden vrolijke vatendoeken voor op mijn zwart granieten aanrecht.

Ik ben al ruim over de helft en ik heb mij zelf beloofd om het in oktober zeker af te hebben, zodat het (met de andere twee borduurwerken) op de post gaat naar Josee (voor het goede doel). Ik weet niet of dit een opdracht was, maar zo ja, dan is diegene hopelijk er blij mee. Op 6 januari ben ik begonnen met het eerste borduurwerk van deze reeks. Leuk om terug te zien, hoelang je er over doet. Valt mij eigenlijk nog mee, aangezien ik over sommige borduurwerken wel jaren kan doen.

Ik zit dus niet stil (kan ik ook niet). Overdag lekker snel wat pennen breien, want dat pak je makkelijk op en 's avonds borduren.

Fijn weekend allemaal.
Groetjes, Margreet.

maandag 23 september 2013

Week weggeweest.

Ik heb een heerlijke week in Drenthe gehad, samen met man en moeder. Het viel, qua weer, reuze mee en we hebben veel leuke dingen gedaan.

Een bezoek gebracht aan de Orchideeenhoeve in Luttelgeest. Wat een schitterende bloemen.
Je waant je echt even in de tropen.
Ze hebben daar ook een vlindertuin. Je kijkt je ogen uit.
Moeilijk te fotograveren, want ze fladderen alleen maar en zitten bijna niet stil.

En als je dan toch in Drenthe bent, een bezoek aan het Noorder dierenpark staat dan ook op het programma.

Volgens mijn moeder, was het dorp Orvelte ook zeker bezoek waard, dus op zondag naar Orvelte. Wat een leuk dorp. Echt Drenths.

Zes weken geleden stond ik voor een dichte deur bij de Breigigant in Hardenberg. Alleen maar open op dinsdag en zaterdag. Gelijk maar onze kans gegrepen en heerlijk lopen neuzen tussen zoveel bollen en dan gaan je handen vanzelf jeuken. Ik zal in het volgende bericht mijn aankopen showen en een update van mijn borduurwerk.
Deze week zeker veel geborduurd. Ik ben al op de helft.


Fijne week allemaal en tot het volgende bericht.zondag 1 september 2013

We starten weer.

Ik ben al weer een week aan het post bezorgen en door vakantie, heb ik deze week wat extra gelopen. Ik vind het toch wel tegenvallen, zeker als je drie weken weinig gewandeld heb. Ik heb daarom mijn borrelende voetenbak deze week maar uit het stof gehaald en mijn branderige en pijnlijke voeten vertroeteld.

Alle vakanties zijn nu voorbij en de mannen springen weer in de sleur van school en werken. Ik heb nog wat om naar uit te kijken, want nu nog twee weken werken en ik ga samen met mijn man en moeder nog een week naar Drenthe. Eigenlijk wel erg, net drie weken vakantie gehad, drie weken werken en dan nog een week vakantie. Maar we gaan genieten, want dan zijn echt alle vrije dagen wel op.

Ik ben vorig weekend gestart met het derde borduurwerk voor het goede doel van Josee en ik heb de Aurora Cabin even opgeborgen. Ik wil graag deze serie afmaken, zodat het op de post kan. Het borduurwerk gaat zeker mee naar Drenthe.
Ik ben nog niet erg opgeschoten, maar als ik 's avonds erg moe ben, dan heb ik geen puf meer om te borduren en ik moet ook weer erg wennen aan het feit, dat het 's avonds weer vroeger donker wordt en dan moet de lamp aan. Misschien komt het ook door het weer, dat je eigenlijk nog in de zomer blijft hangen, maar helaas het is al weer 1 september en we gaan weer richting de herfst. Brrrrr.
Nu nog maar even genieten van de komende zomerse dagen, deze week.

Fijne week allemaal.
Groetjes, Margreet.