maandag 27 oktober 2014

Blad 3.

Ik heb vandaag blad 3 (pagina 13 van het patroon) van Curious Nose afgemaakt. Ik krijg af en toe het gevoel, dat dit borduurwerk een gebed zonder eind is, omdat je vaak confettisteken moet maken. Als ik dan de foto zie van 6 oktober, dan ben ik blij, dat het borduurraam in de huiskamer staat.

Van de in totaal 112800 zijn dit er al 22400. Ik ga met bladzijde 14 verder, dus ik borduur van rechts naar links. Dat was eerst even uitzoeken, wat het lekkerste werkt, want het borduurwerk had ik rechtop in het frame hangen, maar ik heb het tenslotte een kwartslag gedraaid.
Misschien dat ik tussendoor nog een ander borduurwerk ter hand neem, maar zolang dit werk niet gaat vervelen, ga ik hier gewoon mee verder.

Mijn man noemt mijn borduurraam: mijn borduurorgel. Grapjurk.

Fijne week.


maandag 6 oktober 2014

Gekozen.

In mijn vorige berichtje, schreef ik, dat mijn collega een omslagdoek mocht uitzoeken. Haar uitgenodigd op de koffie, om vervolgens de omslagdoeken te laten zien. Voor haar was de keuze niet moeilijk. Het werd de donkerblauwe zonder franje.
 De zwarte is wat simpeler en die heb ik nu voor mijzelf gehouden.

Inmiddels heb ik al weer een stukje aan Curious Nose gewerkt.
Ben blij, dat het nu in de huiskamer staat. Ik ga met regelmaat er even achter zitten.

Groetjes en een fijne week.

woensdag 1 oktober 2014

September voorbij.

Voor je het in de gaten heb, is er weer een maand voorbij, waarin ik zelfs niet heb geblogd. Ik zit ondertussen niet stil. Ik heb 2 omslagdoeken gehaakt, twee verschillende, in donkerblauw en zwart, kleuren die mijn collega het liefst draagt. Nu ze klaar zijn mag mijn collega er 1 kiezen voor de komende winteravonden. Heerlijk om 's avonds in weg te kruipen. Ik kan nog geen foto's laten zien, want er moet eerst gekozen worden.

Ondertussen heb ik mijn borduurraam van mijn slaapkamer gehaald en een klein hoekje in de huiskamer gecreeërd, om daar te kunnen borduren.
In december staat normaal op deze plek de kerstboom, maar ik heb besloten om dit jaar geen boom neer te zetten, zodat ik mijn raam hier kan laten staan. Voor de komende maanden is het op deze plek een stuk gezelliger en ook warmer. Hopelijk komen er nu wat meer kruisjes bij.

Fijne avond verder.
Groetjes.