zondag 25 januari 2015

Breien.

Weer even een berichtje van mij. Ik ben druk met van alles. Sinds mijn laatste bericht van Curious Nose heb ik daar niet zoveel meer aan geborduurd.
Het borduurraam staat startklaar in de huiskamer, dus ik kan altijd verder, wanneer ik weer zin heb.
Het betekent niet dat ik niet borduur. Inmiddels is Frederik uit de borduurkist gekomen en heb ik daar weer een stuk aan geborduurd.
Maar ik heb mij intussen laten verleiden om een Zeeuwse Lappendeken (blog: blij dat ik brei) te gaan breien.  Daarvoor moest ik bollen garen gaan aanschaffen en in Zaltbommel is gisteren het Inspiratiecentrum Het wolplein geopend. Reden om eens in deze snoepwinkel  te gaan kijken en gelijk garen voor de deken te kopen. Ooo, wat een kleuren en soorten garens. Maar ik wist al welke kleur is wilde en alleen nog het soort garen. Het is uiteindelijk acrylgaren geworden en ik brei deze deken in één kleur. Het gaat tenslotte om de 25 verschillende soorten patronen, afkomstig uit de visserstruien geschiedenis van Zeeland.
De deken moet eindigen op mijn bed en deze deken is dus te klein (165 cm x 165 cm) maar ik brei er extra blokpatronen aan, zodat het mooi past.
Het patroon heb ik op mijn tablet staan, zodat ik niet alles hoeft uit te printen. Halverwege februari krijgt ik de volgende 5 blokken via de mail, maand mei de laatste patronen.
Het wordt een deken voor de volgende winter, maar als sprei zal het ook niet misstaan.

Ik ga nu weer de breinaalden oppakken, fijne zondag verder.

5 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd naar je sprei/deken. Zelf haak ik niet, maar ik vind het wel mooi om te zien wat andere mensen haken.
  Fijne Zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zit in iedergeval niet stil :) Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleur heb je voor je deken gekozen, dat wordt vast een mooi eindresultaat. Ben weg van je borduurwerk met de kat in de kast, wat lijkt die kattenrug exact op een echte kat. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat je toch mooi bent opgeschoten met je Curious nose;
  Wol moeten gaan kopen, kan nooit een straf zijn hé. Leuk als je iets nieuws kunt ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen